Achterom 38

2611 PP, Delft ( situated in the Binnenstad Neighbourhood )


Description

Heerlijk 252m2 groot monumentaal grachtenpand met fraaie gevel en dromerige sfeer, veel bijzondere details, garage/werkplaats/woonruimte, 6 slaapkamers, patio & terras en in een goede staat van onderhoud.

Gelegen aan een rustige gracht in de historische binnenstad van Delft. Alle gemakken heerlijke dichtbij, bijvoorbeeld 5 minuten lopen naar het station en de Beestenmarkt.

Dit bijzondere pand is gebouwd door een welvarende aardappelhandelaar, veel fraaie details als suite verdeling, schouwen, oude deuren en ornamentenplafonds, welke ook deels door de huidige eigenaar zijn toegevoegd.

Uitermate geschikt voor grote gezinnen, werken aan huis, stallen van uw (klassieke) auto en/of gecombineerd een gasten appartement op de begane grond.

Dit pand is ook bijzonder goed onderhouden en uitgerust met moderne voorzieningen. De keuken en badkamers zijn niet luxe of uitgebreid, maar functioneel en passend bij de sfeer. U zou dus zelf uw eigen smaak aan het pand kunnen toevoegen als kers op deze bijzondere taart. Kom dus eens kijken achter deze fraaie voorgevel, wellicht dat uw dromen uitkomen!

BEGANE GROND
Entree, hal, meterkast met 7 groepen alsmede daarnaast krachtstroom, grote garage/werkplaats met openslaande deuren naar de gracht. Gang met doorloop naar de achterzijde, toilet, wastafelmeubel en cv ketel voor de begane grond.

Aan de achterzijde van het pand ligt een heerlijk lichte kamer/atelier met oude glazenpui en ramen met toegang tot de besloten plaats.

1E VERDIEPING
Mooie trap naar de overloop, vrijhangend toilet, voorzijkamer, woonkamer ensuite met schuifseparatie met de originele deuren, 2 fraaie schouwen met in beiden een open haard, originele houten vloer, ornamentenplafonds en heel veel licht via de hoge ramen. Aan de achterzijde openslaande deuren naar het ruim dakterras op het zuid-westen, dus op de namiddag- en avond zon. Prachtige glas in lood ramen aan de voorzijde van het pand met uitzicht over de gracht.

Keuken in de uitbouw met gasfornuis en koelkast. Vanuit de keuken is er toegang tot de voormalige hooizolder, nu is het een ruime kamer met de kapspanten in het zicht.

2E VERDIEPING
Overloop, retro toilet, voorzijkamer, ruime voorslaapkamer met schouw en fraai plafond, ruime achterslaapkamer met fraaie schouw en ornamentenplafond alsmede openslaande deuren naar balkon. Ruime badkamer in de uitbouw voorzien van douchecabine, dubbele wastafel alsmede prachtige tegelwerk. Washok met opstelplaats CV ombiketel uit 2019.

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 1916,
- Gemeentelijk monument,
- Platte dak hoofdhuis ca. 2 jaar oud,
- Heel veel ruimte welke op vele manieren te gebruiken is,
- 2 CV ketels: 1 voor het bovenhuis en 1 voor de begane grond,
- Remeha oktober 2019 (woonhuis) Praktijkruimte heeft eigen cv-ketel 7 jaar oud,
- Heerlijk licht huis met heel veel mogelijkheden en vrijwel geheel gerenoveerd met behoud van de oude sfeer!
- Volgens de meetsinstructie is de gebruiksoppervlakte wonen 188m2 echter met de bedrijfsruimte op de begane grond mee geteld bedraagt de oppervlakte 252m2. Deze ruimte is inpandig en eenvoudig naar woonruimte om te zetten.

GEMEENTELIJK MONUMENTEN OMSCHRIJVING
Bedrijfspand met bovenwoning, in 1916 in samenhang met het links belendende pand gebouwd in een traditionalistische stijl met toepassing van klassieke architectonische details. Pand op rechthoekige plattegrond met drie bouwlagen onder een plat dak.

Voorgevel opgetrokken in schoon metselwerk met boven de begane grond eindpilasters, voorzien van eenvoudige ionische kapitelen, en een middenrisaliet. Op de begane grond een dubbele bedrijfsdeur en een woningdeur met bovenlicht. De bedrijfsdeur is rond 1976 aangebracht ter plaatse van een enkele bedrijfsdeur en een venster. Op de verdieping drie schuifvensters met glas-in-lood in de bovenramen. Op de tweede verdieping drie schuifvensters met de oorspronkelijke achtruits roedenverdeling.
De gevel wordt beëindigd met een lijst bekroond met een fronton. Architraaf en fries in schoon metselwerk; decoratieve onderdelen in hout. In het fronton het jaartal 1916 op een ovaal schild.

Het pand is voor de gemeente Delft van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde. Het is van belang als voorbeeld van een traditionalistische bouwtrant zoals die in het begin van de 20ste eeuw in zwang was.

Details

Transaction

Price
€ 875.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Surface and volume

Living surface
252m²
Plot surface
148m²
Volume
918m³

Build

House type
Canal house, Terraced house
Build type
Existing
Build year
1916
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good

Layout

Rooms
10
Bedrooms
6
Number of floors
3
Facilities
Cable tv

Energy

Hot water
Central heating

Exterior areas

Location
On the waterfront, Near quiet road, In town center, Clear view, Sheltered location, Near waterway
Garden
Backyard, Terrace
Backyard
West, 30m², 500×600cm
Shed
Indoor

Garage

Garage type
Indoor

Points of intrest

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Travel time
Points of interest

Calculate your travel time

Choose your transportation
Maximum travel time
10 min.
20 min.
30 min.
Show results

Points of interest

Indicate which points of interest you want to show on the map.

Choose your points of interest
School
Doctor
Pharmacy
Restaurant
Gym
Transportation
Supermarket
Hospital
Church
Dentist
Cinema
Barber
Show results

Floor plans

Achterom 38, Delft plattegrond-0
Achterom 38, Delft plattegrond-1
Achterom 38, Delft plattegrond-2
Achterom 38, Delft plattegrond-3
  

Contact us for a viewing

Fill in the form below and we will contact you as soon as possible.

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Do you want to schedule a tour?

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Rather call?

We are available on business days between 9:00 and 17:30 on
015 - 213 51 39.

Related houses