Wijnhaven 17

2611 CS, Delft ( gelegen in de wijk Binnenstad )

Omschrijving

150m2 hoek winkelpand met prachtige hoge glazenpuien, gelegen aan de gracht in de binnenstad van Delft. Hoge plafonds, heel veel daglicht en een uitstekende locatie worden gecombineerd in dit pand.

Historie van dit pand (bron: ww.achterdegevelsvandelft.nl)
Het grote winkelpand op de hoek van de Wijnhaven en de Boterbrug -- met tegenwoordig beneden de fietsenwinkel Halfords en boven woonappartementen -- is in 1929 gebouwd door de textielfirma Gebroeders Bervoets. Dat was een concern met 26 vestigingen door heel Nederland van Rotterdam tot Zwolle en Sneek. Henri Schulte vestigde zich aanvankelijk in 1910 in het toen nog veel kleinere voormalige hoekpand als filiaalhouder van dit “Speciaalhuis voor moderne Heeren-, Jongeheeren- en Kinderkleeding, ingericht op Amerikaanschen Grondslag”, zoals hij destijds adverteerde (onder meer in het Delftse adresboek).
Voor Delftse begrippen werd er een groot warenhuis neergezet. Voor het ontwerp viel de keuze op architect A.J.M. Buys.

Voor iets goeds naar Bervoets
Dit ‘waarlijk groots magazijn’ zou ‘Delvenaren die tot nu toe de slechte gewoonte hadden buiten de stad hunne inkopen te doen, thans wel het laatste motief daartoe’ uit handen nemen, meende de Delftsche Courant bij de opening in maart 1929. De eikenhouten achterwanden van de etalages gaven de zaak ‘een cachet van degelijkheid’, lezen we. In de hoek van het gebouw zat een trappenhuis met hoge glas-in-lood ramen naar de eerste verdieping met kinderkleding, maatkleding en schoenen. Op de tweede verdieping lagen een kantoor- en personeelsruimte, een naaiatelier en de woning van bedrijfsleider Vos.

https://www .achterdegevelsvandelft.nl/huizen/Wijnhaven%2017.html

HUURTERMIJN
voorkeur 5+5 jaar andere termijnen in overleg

OPLEVERINGSNIVEAU
In huidige staat

OPLEVERING
in overleg

HUURBETALINGSPERIODE
Per maand, per automatische incasso.

WAARBORGSOM/BANKGARANTIE
3 maanden + btw

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijkse verhoging, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex CPI-allehuishoudens, gepubliceerd door het C.B.S.

HUUROVEREENKOMST
Voor verdere vastlegging zal gebruik gemaakt worden van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), uitgegeven door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

SERVICEKOSTEN
Huurder dient zelf de aanvraag en betaling voor de benodigde nutsvoorzieningen te verzorgen. Er is een eigen energie aansluiting aanwezig.

BELASTE VERHUUR
Bij het vaststellen van de hoogte van de huurprijs is uitgangspunt geweest, dat huurder het gehuurde blijvend zal gebruiken voor ten minste het bij de wet vastgestelde percentage aan BTW-aftrekgerechtigde prestaties, waarbij kan worden geopteerd voor belaste (ver)huur. Indien de beschikking, op grond waarvan ontheffing is verleend van de vrijstelling tot het verschuldigd zijn van omzetbelasting over de huurprijs mocht komen te vervallen, omdat huurder het gehuurde niet (meer) gebruikt voor ten minste het bij de wet vastgestelde percentage aan aftrekgerechtigde prestaties, dan wordt de kale huurprijs met ingang van de datum waarop de optiebeschikking is vervallen, verhoogd met een nader door de eigenaar te bepalen percentage.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 4.300 p.m.
Status
Beschikbaar

Bouw

Hoofdbestemming
Winkelruimte

Oppervlakten

Totaaloppervlakte
150m²
Units vanaf
150m²
Verkoopoppervlakte
150m²

Indeling

Verdiepingen
1

Omgeving

Welstandklasse
A2

Informatieve kaart

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Maak een afspraak voor een bezichtiging

vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Wilt u een bezichtiging plannen?

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Liever telefonisch contact?

Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 op
015 - 213 51 39.