U wilt beleggen in vastgoed ?

Beleggen in vastgoed doet men niet omdat men te veel geld heeft, maar om er meer van te maken. U wilt uiteraard niet van uw geld af, en met zekerheid beleggen is dan wel zo rustgevend. Als u belegt in vastgoed kunt u een rendement behalen dat in de buurt komt van het rendement dat met een belegging in aandelen behaald wordt, terwijl u minder risico’s loopt.

Bij beleggen in vastgoed heeft u in de regel minder last van conjunctuur dan bij beleggen in aandelen of obligaties. Tevens zijn huurovereenkomsten tegen inflatie beschermd doordat er jaarlijks geïndexeerd kan worden conform indexcijfers van het CPI.

Er zijn een aantal manieren van beleggen in vastgoed, waar iedere belegger gebruik van kan maken.

  • Uitgaan van de stijging van de waarde van de vastgoedbelegging
  • Uitgaan van de maandelijkse inkomsten uit de verhuur
  • Uitgaan van de toekomstige waarde van de locatie
  • Uitgaan van ontwikkelingsmogelijkheden van het object

Over het algemeen is beleggen in vastgoed een mix van diverse manieren.

Een voorbeeld: U koopt een oud studentenhuis en verbouwt dit tot 2 appartementen, over 10 jaar zal de locatie naar uw inschatting zijn verbeterd doordat bijv. een spoorlijn voor de deur is verdwenen.

U ziet, er zijn hier diverse factoren die een rol spelen. Het mooiste van een vastgoed belegging is dat het een tastbaar object is. U weet waar het staat en kent uw huurders, want die kiest u zelf uit. Kortom u heeft zelf veel invloed op uw belegging.

De fiscus heeft het particuliere beleggers ook makkelijk gemaakt door de invoering van het boxen stelsel.

U kunt een pand kopen als privé persoon of met uw bedrijf. Indien u het pand in privé koopt, zijn de huuropbrengsten belastingvrij. U betaalt natuurlijk wel belasting, maar u betaalt 1,2% over de waarde van uw pand minus de hypotheek.

De fiscus stelt namelijk het volgende in Box 3:

U maakt altijd 4% rendement wat met 30% (belasting) wordt belast, zijnde 1,2% belasting over uw vermogen minus de belastingsvrije voet.

Indien u het pand met uw bedrijf koopt, vallen de huurinkomsten in dit bedrijf en bent u altijd belasting verschuldigd indien u het inkomen naar privé wenst te halen: Dividendbelasting of Inkomstenbelastingen.

Indien u een pand koopt en u wenst dit te betrekken met uw eigen bedrijf, dient u rekening te houden met de ter beschikkingsstellingsregeling (TBS). De huurinkomsten worden dan toch progressief belast conform de inkomstenbelasting.

Waarom dat zo is en wat voor u de beste oplossing is voor uw belegging, lichten wij graag toe in een persoonlijk gesprek.

Hoe kunnen wij u helpen ?

Als de grootste verhurende makelaar in Delft op zowel particulier als zakelijk vlak hebben wij totaal inzicht in de mogelijke opbrengsten van onroerend goed. De huuropbrengsten zijn vrijwel altijd het belangrijkste facet of u wel of niet wenst te beleggen in een bepaald onroerend goed.

Wij kennen de beleggingsmarkt als geen ander en zoeken alle niveau's: grote monumentale gebouwen, kleinere appartementen, in appartementen te splitsen objecten, kantoorpanden, winkels met bovenwoningen etc.

Door onze brede contacten kunnen wij de juiste objecten koppelen aan uw wensen en budget.

Wij begeleiden u bij de koop, schatten de waarde en mogelijke huur in, onderzoeken het bestemmingsplan, verzorgen aannemers, architecten en regelen in samenspraak met onze contacten eventuele benodigde vergunningen. Het is maar net wat er nodig is; ieder project en iedere klant vergt een andere aanpak & samenwerking.

Wij verzorgen natuurlijk de verhuur en eventueel het beheer van uw beleggingen en bouwen samen met u aan uw portefeuille en toekomst.

VRAGEN?

Vertel het ons, wij helpen u graag verder.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms