Hypotheken & Verzekeren

Bij de aankoop van een woning is het financiële aspect een belangrijk en specialistisch onderdeel. Vandaag de dag is het scala aan financieringsmogelijkheden enorm groot. Denk bijvoorbeeld aan de aflossingsvrije hypotheek, de spaarhypotheek, de hypotheek op basis van gemengde verzekering met of zonder de Nationale Hypotheek Garantie etc. Wij werken samen met Mark Financiele Diensten. Mark Muller is de kracht achter deze onafhankelijke organisatie.

Er wordt gewerkt op de volgende voorwaarden:
- kosteloos advies gesprek
- er wordt een tarief met u afgesproken voor de te leveren diensten
- er wordt geen provisie van de bank aangenomen
- altijd open en eerlijk verantwoord advies
- de laagst mogelijke lasten & de beste voorwaarden
- advies over produkten van ca. 60 verschillende banken en verzekeringsbedrijven

Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs kijken verder dan alleen de financiering van het huis. Zij gaan na of de gekozen hypotheekvorm past in de financiële toekomst van de klant. Op grond van een analyse van de toekomstige financiële positie komen de meest aantrekkelijke hypotheekvormen naar voren. Zij houden hierbij rekening met factoren als minder werken, (studerende) kinderen, verhuizen en pensioen (financial planning).

U kunt ook bij ons terecht voor een 'second opinion'. Dan bekijken de adviseurs of een gekozen hypotheekvorm daadwerkelijk aansluit bij de persoonlijke situatie. Kortom: als u het zeker wilt weten, maak dan een vrijblijvende afspraak voor een onafhankelijk advies op maat.

De belangrijkste hypotheekvormen voor u op een rij:
(uiteraard is een combinatie van verschillende hypotheekvormen ook mogelijk)

  • Ik wil later pas gaan aflossen
  • Ik wil direct beginnen met aflossen

 

Als u later pas wilt gaan aflossen, dan zijn de belangrijkste hypotheekvormen:

Levenhypotheek
De levenhypotheek is gekoppeld aan een levensverzekering. Zolang de hypotheek loopt, lost u niets af. U betaalt alleen rente en verzekeringspremie. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van de renteaftrek. De premie wordt deels belegd en is deels bestemd voor een overlijdensrisicoverzekering. De verzekering keert uit aan het einde van de looptijd. Omdat het spaardeel van de premie wordt belegd, is er een zeker risico aan deze hypotheek verbonden: de slotuitkering is afhankelijk van de gemaakte winst.

Voor wie?
Als u een vrij hoog inkomen heeft en bereid bent enig risico te nemen.

Spaarhypotheek
De Spaarhypotheek is een levensverzekering zonder risico. Omdat het spaardeel wordt gespaard, is het eindkapitaal gegarandeerd. De hoogte van de premie is gekoppeld aan de rente, zodat de maandlasten gelijk blijven. Ook hier is een overlijdensrisicoverzekering inbegrepen. U maakt optimaal gebruik van het fiscale voordeel omdat u niet aflost.

Voor wie?
Als u zonder risico optimaal wilt profiteren van de fiscale voordelen en gelijkblijvende maandlasten wilt.

Beleggingshypotheek
Tijdens de looptijd van deze hypotheek betaalt u rente en premie voor een levensverzekering. U lost niets af. Een deel van de verzekeringspremie wordt belegd. Het verschil met de Levenhypotheek is dat u hier invloed heeft op de manier waarop uw geld wordt belegd. Ook maakt u optimaal gebruik van fiscale voordelen.

Voor wie?
Als u een relatief hoog inkomen heeft, enig risico wilt nemen en graag invloed heeft op waar uw geld in belegd wordt.

Aflossingsvrije hypotheek
Bij deze hypotheek betaalt u alleen rente. U bepaalt zelf wanneer u wilt aflossen en hoe u wilt aflossen. U kunt aan het einde van de looptijd een nieuwe lening afsluiten, uw huis verkopen of aflossen via een uitkering uit een levensverzekering. U kunt ook tussentijds aflossen.

Voor wie?
Als u graag lage maandlasten wilt en tussentijds wilt aflossen.

 

Als u direct wilt beginnen met aflossen, dan zijn de belangrijkste hypotheekvormen:

Lineaire hypotheek
Bij deze hypotheekvorm betaalt u de gehele looptijd hetzelfde aflossingsbedrag. Dit betekent dat het rentedeel van de hypotheek steeds minder wordt. Uw lasten worden lager naarmate de looptijd van de hypotheek vordert. Het fiscale voordeel vanwege de renteaftrek neemt dan af.

Voor wie?
Als u nu veel geld heeft en verwacht dat dat in de toekomst minder zal worden.

Annuïteitenhypotheek
Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u aanvankelijk weinig aflossing en veel rente. Tegen het einde van de looptijd gaat u steeds meer aflossen, zodat uw maandlasten toenemen. Omdat het rentedeel steeds meer afneemt, heeft u ook minder profijt van het fiscale voordeel.

Voor wie?
Als u nu minder geld heeft en later meer inkomsten verwacht.

VRAGEN?

Vertel het ons, wij helpen u graag verder.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms