Wijken

Bekijk alle wijken in de regio Delft

Agnetapark

Wellicht de mooiste wijk van Delft om te wonen, vlakbij de binnenstad maar erg rustig en veel groen waaronder een prachtig park en vrijwel geheel beschermd door Unesco.

Binnenstad

De Binnenstad is een historische wijk die erg populair is bij alle Delftenaren, studenten en toeristen.

Buitenhof

Buitenhof is een typisch jaren ’60 en ’70 uitbreidingswijk met veel hoogbouwflats. Het is een echte woonwijk met brede toegangsroutes, veel groen en water.

Delfgauw

Delfgauw is een dorp in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het ligt tussen Delft en Pijnacker aan de N473 en de N470, en is grotendeels in de Noordpolder van Delfgauw gebouwd.

Delfgauw Buitengebied

Delfgauw's buitengebied is een mengeling tussen kassen, boerderijen, woningen, natuurgebieden en weilanden. Een heerlijk gebied om door heen te fietsen en alle verschillende facetten te ontdekken.

Delfgauw-Ruyven

Ruyven is een bedrijventerrein van 50 ha en een recreatiegebied vernoemd naar een vroegere woonkern.

Delftechpark

Delftechpark is een bedrijventerrein voor innovatieve, kennisintensieve bedrijven. De ontwikkeling is gestart in 1995.

Den Hoorn

Den Hoorn is een dorp in de gemeente Midden-Delfland, provincie Zuid-Holland, Nederland. Het dorp is gelegen onder de rook van Delft en is in feite een buitenwijk van Delft met een dorpshart.

Ecoduswijk

De ecoduswijk is een onderdeel van de wijken Hof van Delft/ Voordijkshoorn en is een prettige wijk om te wonen. Het bestaat uit een aantal verschillende buurtjes met zeer diverse bevolking.

Emerald

Eind jaren negentig vond aan de zuidkant van Delfgauw de ontwikkeling van de wijk Emerald plaats. Deze VINEX-wijk wordt echter niet gezien als uitbreiding van het bestaande dorp, maar als stadswijk met een meer regionale oriëntatie.

Gist / DSM

Gist DSM gebied en voorheen locatie van de beroemde Calve pindakaas fabriek. De gistfabriek heeft een grote impact gehad op de stad Delft en is nog steeds een grote werkgever in de stad.

Harnaschpolder

De Harnaschpolder vlakbij Den Hoorn is een van de jongste nieuwbouwwijken van Delft met woningbouw, bedrijventerrein en recreatie.

Hof van Delft

Hof van Delft is een populaire en dichtbevolkte wijk met veel laagbouw en weinig flats. De wijk is grotendeels voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd.

Indische buurt

Een voornamelijk jaren 30 wijk aan de noordzijde van Delft grenzend aan Rijswijk en ook vlakbij de binnenstad. Een rustige wijk waar ook deels nieuwbouw is gepleegd o.a. project smaragd en 1001 nacht recent.

Industrieterrein Schieweg

Het grootste bedrijventerrein van Delft, waar wonen en werken samengaan. De Makro is hier onder andere gevestigd naast veel showrooms en andere industriële bedrijven.

Midden-Delfland

Het landschap van Midden-Delfland is een veenweidegebied, maar wordt door verschillende steden omringd en het natuurgebied grenst aan Delft, Schipluiden en Maasland. Een heerlijk gebied om te wonen, fietsen en varen.

Molenweide

Een jonge buurt van Delft tegen Den Hoorn aan gelegen.

Nootdorp

Nootdorp is een dorp in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het ligt vlak bij Den Haag, Pijnacker en Delft. Nootdorp was tot 1 januari 2002 een zelfstandige gemeente.

Parkzoom

Parkzoom is een straat in de wijk Hoornse Hof, een woonwijk te bouwen in 1995 met een eigen park en is de thuisbasis van een hockeyclub en ligt aan de ringpass van Den Hoorn.

Pijnacker

Pijnacker is een onderdeel van Pijnacker-Nootdorp, een dorp wat steeds verder is gegroeid door nieuwbouw.

Plaspoelpolder

De Plaspoelpolder in Rijswijk is een uitstekend bereikbaar businesspark in het hart van de randstad. Het businesspark omvat zes decennia aan bedrijvigheid en heeft zich organisch ontwikkeld tot het grootste en meest veelzijdige businesspark van de regio Haaglanden.

Plein Delftzicht

Een jonge wijk met tussenliggende oudere bebouwing vooral langs het Rijn-Schiekanaal wat naar Delfshaven leidt. Strakke eengezinswoningen en moderne appartementen en straks een aansluiting op Nieuw Delft, daar waar het spoor onder de grond gaat.

Recreatiegebied Delftse Hout

De Delftse Hout is een stadsdeel in het noordwesten van Delft. Het bestaat hoofdzakelijk uit een recreatieplas, bos en ander groen. Ook is hier Arboretum-Heempark Delft gevestigd.

Rijswijk

Rijswijk ligt aan de zuidkant van Den Haag en aan de noordrand van Delft. De gemeente maakt deel uit van Haaglanden en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Rijswijk buiten

Rijswijk Buiten is een wijk in ontwikkeling tussen Rijswijk en Delft in, voorheen een kassengebied.

Rijswijk zuid

Een deel van Rijswijk ligt vast aan Delft en lijkt ook bij Delft te horen... officieel niet dus.

Rode Kruisbuurt

Een verborgen buurtje wat grenst aan de Ecoduswijk en Hof van Delft. Rustige straten als de Henry Dunantlaan en de Bastinglaan met drive in woningen en ruime 2 onder 1 kappers met flinke tuinen.

Schieoevers

Het grootste bedrijventerrein van Delft, waar wonen en werken samengaan.

Schipluiden

Schipluiden is een plaats in de Nederlandse gemeente Midden-Delfland (provincie Zuid-Holland). De naam wordt voor de eerste keer genoemd halverwege de twaalfde eeuw.

Tanthof oost

Tanthof is gebouwd vanaf eind jaren ’70 als ruim opgezette wijk met veel laagbouw en groen. De wijk is door de weg Abtswoude gesplitst in oost en west.

Tanthof west

Tanthof is gebouwd vanaf eind jaren ’70 als ruim opgezette wijk met veel laagbouw en groen. De wijk is door de weg Abtswoude gesplitst in oost en west.

Technopolis

Technopolis wordt momenteel gerealiseerd, er staan reeds een hoofdkantoor van 3M en Exact alsmede een complex van Deltares, NMI en de TU Delft.

Universiteit

De TU Delft is een begrip wereldwijd als een kenniscentrum en een magneet voor studenten van over de hele wereld. Voor Delft van groot belang. Totaal bijna 30.000 studenten!

Voordijkshoorn / Rodekruisbuurt

Voordijkshoorn is een ruim opgezette wijk met veel groen. De wijk is in diverse periodes na de Tweede Wereldoorlog gebouwd.

Voorhof

Voorhof is een dichtbevolkte ‘flatwijk’ gelegen tussen een aantal uitvalswegen. In totaal zijn er bijna 7.000 woonruimten in de wijk.

Vrij Harnasch (industrieterrein)

In de gemeente Midden Delfland, centraal gelegen tussen Den Haag, Delft, het Westland en Rotterdam, beslaat HarnaschPolder een totaal gebied van circa 200 hectare waarvan circa 50 hectare bestemd is als bedrijvenpark.

Vrijenban

Vrijenban is een zeer groene wijk gelegen tussen het centrum van Delft en het recreatiegebied de Delftse Hout waar veel sport- en recreatiemogelijkheden zijn. Het is een relatief oude wijk.

Wateringen

Wateringen is een plaats met 14.406 inwoners (1 januari 2011) in het Westland in Zuid-Holland (gemeente Westland).

Wateringseveld / Strijp

Wateringse Veld is een nieuwe woonwijk in de gemeente Den Haag. Tussen 1996 en 2012 werden er 7500 woningen gebouwd.

Waterwijck

Een gloednieuw huis met tuin en een stadspark voor de deur. Aantrekkelijk? Maak kennis met Schoemaker Plantage. Hier woon je in alle rust op 10 minuten fietsafstand van hartje Delft!

Westerkwartier

Westerkwartier is een buurt in Delft, ten zuidwesten van het station Delft, tussen de Coenderstraat, Westlandseweg, Krakeelpolderweg en de Hugo de Grootstraat.

Westlandhof

Buurt omsloten door Westlandseweg, Buitenwatersloot en Provincialeweg.

Wippolder

Wippolder is qua oppervlakte de grootste wijk van Delft, maar heeft relatief gezien weinig inwoners. Dit komt voornamelijk door de landelijke gebieden Ruiven en Schieweg.

Ypenburg

Ypenburg is een wijk in Den Haag, ontwikkeld op de locatie waar zich sinds 1936 het Vliegveld Ypenburg bevond.

Zeeheldenkwartier / Tu Wijk

Een heerlijke buurt met fraaie herenhuizen, ruime nieuwbouw woningen en appartementen en dat vlakbij de binnenstad.