Spoorzone "Leeuwenhoek special", Delft

2611 BV, Delft (gelegen in de wijk Binnenstad)


Omschrijving

Een comfortabel appartement aan de rand van de Delftse binnenstad op een paar minuten lopen van station, busplein en park, goed georiënteerd op de zon en met een levendig uitzicht op straat, de Nieuwe Gracht en de Coendersbuurt. Dat staat de leden van de zelfbouwgroep “Leeuwenhoek” voor ogen. Samen met architect Liesbeth Janson van Studio Huijgens willen zij dit realiseren in de spoorzone in Delft.

De volgende opties zijn nog beschikbaar:

- Appartement A1 op de eerste verdieping
- Optie A: bedrijfswoning begane grond
- Optie B: atelierwoning begane grond + 1e verdieping
- Woon-werkoptie: appartement A1 + bedrijfsruimte

Delft bouwt in het spoorzonegebied aan de toekomst van de stad: Nieuw Delft. Onderdeel hiervan is het Van Leeuwenhoekkwartier. Deze buurt ligt direct naast het historische centrum en het nieuwe station Delft. Een plek met stedelijke allure, waar wonen, werken, start-ups, cultuur, bedrijvigheid en historie samenkomen. Het nieuwe stadspark is er als een groene loper prominent doorheen geprojecteerd. Zie voor verdere informatie de website van de gemeente Delft.

Op de ‘Urban Villa’-kavel wil de zelfbouwgroep Leeuwenhoek een kleinschalig appartementengebouw realiseren. Van het gebouw is door Studio Huijgens een schetsontwerp gemaakt. De foto’s van de maquette geven een idee van hoe het gebouw er uit zou kunnen gaan zien. De woningen worden ruim en comfortabel. Het midden van de plattegrond is gereserveerd voor installatieruimte (warmtepomp), badkamer en berging, zodat de ruimte aan de voor- en achtergevel vrij is in te delen. Als gemeenschappelijke ruimten hebben we in het schetsontwerp, behalve lift/trappenhuis, fietsenberging en containerruimte, op de hoogste woonlaag vooralsnog een studio met een zonnig dakterras opgenomen. Het plan is op dit moment een schetsontwerp; de uitgangspunten zullen zich gaandeweg de uitwerking ontwikkelen. Zie voor verdere informatie ook het ‘Nieuws’ op de website van Studio Huijgens in Den Haag.

Eind september 2016 heeft de bouwgroep een optie genomen op de kavel; in januari 2017 is de koop definitief. Het is dus nú de tijd om de groep compleet te maken, zodat we in februari met alle deelnemers gezamenlijk het plan kunnen gaan uitwerken. De kavel wordt in mei 2018 bouwrijp opgeleverd, het appartementengebouw kan dan medio 2019 gereed zijn.

Wilt u hier ook wonen?
In het gebouw is plaats voor acht appartementen. De bouwgroep bestaat op dit moment uit zeven deelnemers. Er is dus nog één gelijkvloerse woning beschikbaar: een appartement van ca. 110 m2 op de eerste verdieping (A1). Behalve de acht appartementen bevindt zich in het blok een atelierwoning. Deze heeft op de begane grond aan de voorgevel een dubbel hoge atelierruimte en mogelijk een eigen entree. De woonruimte bevindt zich op de eerste verdieping en strekt zich uit van de vide aan de voorzijde tot aan de achtergevel met uitzicht op een hof en een doorkijk naar het park. Conform de eisen van de Gemeente Delft zijn de appartementen uitsluitend bedoeld voor zelfbewoning en moet het ontwerp voldoen aan moderne duurzaamheidscriteria. Indien u op zoek bent naar een grote praktijk- of winkelwoning is het ook mogelijk de eenheden op de begane grond en verdieping te koppelen. Deze dubbele unit is dan netto 212 m2 groot!

Wat betekent ‘zelfbouw’ ?
Het project is opgezet vanuit de zogenaamde CPO-constructie (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).
Hierbij vormen de opdrachtgevers (‘kopers’) samen een bouwvereniging en zijn zij vrij om hun appartement naar eigen wens in te richten en te ontwerpen. In deze opzet hoeft geen sprake te zijn van standaard woningen; ook casco-oplevering is mogelijk. Doordat de kopers ‘aan de voorkant’ van het proces meedoen hebben zij invloed op de besluitvorming, vormgeving en materialisatie van het project en is er steeds duidelijkheid over de haalbaarheid
Een groot winstpunt is ook het feit dat je je buren tijdens deze planontwikkeling al leert kennen en samen met hen het avontuur aan gaat. Van allen wordt verwacht dat zij van tijd tot tijd zullen deelnemen aan gezamenlijk overleg. Besluiten moeten gezamenlijk gedragen worden!

Belangstelling?
Vraag informatie bij de makelaar. Voor informatie over onze bouwgroep kunt u terecht bij één van de huidige leden: Henk van Halen. Liever telefonisch of persoonlijk overleg? Mail uw telefoonnummer en de makelaar zal contact met u opnemen. Hoe eerder u zich aanmeldt hoe meer invloed u heeft op het ontwerp van uw woning.

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 340.000 tot € 415.000 v.o.n.
Status
Verkocht

Bouw

Start bouw
01-05-2018
Aantal woningen
3
Vrije woningen
3

Woningtypen

Appartement

€ 411.000
111m²
1 van 1 Woningen beschikbaar

Er zijn geen woningtypen beschikbaar.


Atelierwoning met vide

€ 415.000
101m²
1 van 1 Woningen beschikbaar

Er zijn geen woningtypen beschikbaar.


optie A bedrijfsruimte met inpandige parkeren

€ 340.000
111m²
1 van 1 Woningen beschikbaar

Er zijn geen woningtypen beschikbaar.Locatie

[ { "address": " 0", "zipCode": "2611 BV", "city": "Delft", "lat": 52.0068525, "lng": 4.3576211, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Interesse? Mail of bel ons voor meer info

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms