Belastingen

Belastingen

Welke belastingen betaalt u als hurende inwoner van Delft?


Afvalstoffenheffing

In januari ontvangt u een belastingaanslag voor de afvalstoffenheffing. Ieder huishouden in Delft betaalt afvalstoffenheffing. Dit is voor het ophalen en verwerken van huisvuil van woningen, woonwagens en woonboten.

Voor de afvalstoffenheffing gelden vaste tarieven. De hoogte van het tarief is gebaseerd op het aantal personen waaruit uw huishouden bestaat. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een éénpersoonshuishouden en een meerpersoonshuishouden.

De hoogte van het tarief is niet afhankelijk van de hoeveelheid afval die u aanbiedt. Het maakt dus niet uit of u veel, weinig of zelfs helemaal geen afval aan de straat zet. Belangrijk is dat er afval kan ontstaan. Om deze reden moeten ook eigenaren van onder andere recreatiewoningen de afvalstoffenheffing betalen.

Verandert uw woonsituatie door bijvoorbeeld verhuizen of overlijden? Dan wordt de aanslag automatisch aangepast. Het eventueel teveel betaalde bedrag krijgt u over de resterende maanden terugbetaald.

Tarieven Delft 2019

€ 225,76 voor een éénpersoonshuishouden

€ 353,66 voor een meerpersoonshuishouden

 

Rioolheffing

In januari ontvangt u een belastingaanslag voor de rioolheffing. De rioolheffing is een belasting die u betaalt voor aansluiting op de gemeentelijke riolering. Met de inkomsten zorgt de gemeente ervoor dat het riool goed onderhouden blijft. De rioolheffing bestaat uit een eigenarendeel en een gebruikersdeel.

Eigenarendeel

Het eigenarendeel betaalt de eigenaar van een woning en niet-woning (zoals een bedrijfspand) voor de directe of indirecte aansluiting op de gemeentelijke riolering. Het eigenarendeel is een vast tarief per jaar.

Gebruikersdeel

Dit deel betaalt u als gebruiker/huurder van een woning en niet-woning (zoals een bedrijfspand) voor het lozen van afvalwater via de riolering. Het gebruikersdeel is tot 500 m3 een vast tarief. Dit betaalt u ook als u minder verbruikt.

Bij een verbruik boven de 500 m3 betaalt u naast het vaste tarief een tarief per extra m3 geloosd afvalwater. Een normaal huishoudelijk verbruik van een gezin komt echter niet boven de 500 m3.

Gebruikers/huurders deel

€ 48,20 per jaar voor de eerste 500 m3 (vast bedrag) (2019)

Eigenarendeel (niet voor huurders dus)

€ 171,78 per jaar (2019)

 

Watersysteemheffing

De afvalstoffenheffing is iets anders dan de aanslag verontreinigingsheffing van het Hoogheemraadschap. De aanslag van het Hoogheemraadschap heeft betrekking op het zuiveren van het afvalwater dat via het riool wordt afgevoerd.

Gebruikers van een woonruimte betalen een vast bedrag per woonruimte € 123,29 (2019)

 

Zuiveringsheffing/verontreinigingsheffing

De aanslag wordt berekend over het aantal vervuilingseenheden. Voor een éénpersoonshuishouden wordt één vervuilingseenheid gerekend. Bij een huishouden van twee of meer personen is het aantal vervuilingseenheden standaard drie. Het tarief geldt per vervuilingseenheid.

Tarieven Delft 2019

€ 93,50 voor een éénpersoonshuishouden

€ 280,50 voor een meerpersoonshuishouden

Zie ook de website van de Regionale Belasting Groep: overzicht belastingen

Voor meer informatie over Hoogheemraadschap Delfland: ga naar de website

Vragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij nemen z.s.m. contact met u op.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms