Harnaschpolder

De Harnaschpolder vlakbij Den Hoorn is een van de jongste nieuwbouwwijken van Delft met woningbouw, bedrijventerrein en recreatie.

De gezellige binnenstad van Delft is op fietsafstand. Wonen in een rustige en landelijke omgeving, centraal bij uitvalswegen richting Rotterdam en Den Haag, en toch vlakbij de gezellig binnenstad van Delft? Dat is Harnaschpolder Delft, een rustige, waterrijke gezellig buurt met groenvoorzieningen.

De recreatieplas en verschillende watergangen maken de wijk sfeervol. Ze dienen ook voor de opslag en afvoer van overtollig (regen)water. In de nabije omgeving vindt u trouwens nog meer recreatief water en groen, zoals in de Delftse Hout en in het natuurgebied van Midden Delfland. In het water van de Glaskloksingel liggen de eerste waterwoningen van Delft. Een unieke mogelijkheid om een waterwoonmilieu te creëren waar vrijheid en ruimte voorop staan. Allerlei innovatieve technieken gericht op duurzaamheid, ecologie en milieu kunnen worden toegepast in waterwoningen. Bijvoorbeeld groene daken, regenwateropvang, warmte terugwinning en zonne,- en windenergie. De combinatie met stadsverwarming is uniek. De dynamische binnenstad van Delft ligt op fietsafstand van Harnaschpolder.

Vanaf 1700 ontpopte de huidige Harnaschpolder zich als tuinbouwgebied. Aanvankelijk werd het gebied gedomineerd door boerenbedrijven met moestuinen en boomgaarden, deels om de stadsbevolking van Delft te voorzien. Langzamerhand maakten de boerenbedrijven steeds vaker plaats voor moderne tuinbouwbedrijven die hun groenten en fruit (vanaf 1901) naar de Delftsche Groentenveiling brachten aan de Westvest. Ondanks het verdwijnen van de kassen blijven er sporen van de tuinbouw bestaan. Zo zijn aan de Dijkshoornseweg vijf tuinderswoningen, de oudste dateert van 1730, aangewezen als monument.


Bedrijfsobjecten in Harnaschpolder

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms