Hof van Delft

Hof van Delft is een populaire en dichtbevolkte wijk met veel laagbouw en weinig flats. De wijk is grotendeels voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Ondanks verschillen in bouwstijlen tussen buurten, vormt de wijk een behoorlijke eenheid. Wat betreft de bevolkingsopbouw is Hof van Delft een relatief jonge wijk met veel twintigers en jonge gezinnen. In totaal wonen er bijna 13.000 mensen in de wijk. 

In totaal zijn er ruim 6.700 woonruimten te vinden in de wijk. Hiervan is 40% eigendom van de bewoners zelf. De eengezinswoning komt veruit het meeste voor. De ligging van de wijk is gunstig, aan de rand van de binnenstad en dichtbij het station. Wonen aan de rand van het centrum heeft veel voordelen: de vele restaurants, cafés en winkels zijn binnen handbereik. Maar het heeft ook een keerzijde: het parkeren is in een groot gedeelte van de wijk gereguleerd door middel van vergunningen. De bereikbaarheid is optimaal. Er zijn verschillende uitvalswegen die ervoor zorgen dat de bewoners in een korte tijd op de snelweg zitten richting Amsterdam, Rotterdam en het Westland. Doordat het centraal station van Delft gelegen is aan de rand van de wijk is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer zeer goed. Er rijden treinen, trams en bussen.

Groene rustige wijk nabij de gezellige Delftse binnenstad. Het Wilhelminapark en het Sportfondsenbad liggen in de onmiddellijke omgeving. Recreatiegebied "Hof van Delft" ligt op loopafstand van de wijk.

Hof van Delft is een populaire wijk waar relatief veel twintigers en jonge gezinnen wonen. De wijk is ook erg aantrekkelijk vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de Binnenstad en Station Delft. Hof van Delft is een dichtbevolkte wijk en is grotendeels vóór de oorlog gebouwd. In de wijk is relatief weinig openbaar groen en water. Wel zijn er veel voorzieningen. Het Agnetapark en het Wilhelminapark zijn belangrijke groene gebieden voor de wijk.

Voorzieningen

Op loopafstand (10-15 minuten) liggen alle voorzieningen van het centrum, zoals bioscopen, theater en horeca. Karakteristiek voor de wijk zijn de vele onderwijsvoorzieningen. Naast een aantal basisscholen bevinden zich in de wijk drie scholen voor Voortgezet Onderwijs.

Winkels

De wijk heeft verschillende buurtwinkelcentra. Tevens ligt de wijk pal naast het gezellige centrum van Delft met z'n vele grote en kleine winkels.

Openbaar vervoer

Hof van Delft ligt nabij het bus- en NS-Station Delft-Centrum. Er rijden diverse bussen door de wijk. Tramlijn 1 (Delft-Tanthof -Den Haag-Scheveningen v.v.) heeft meerdere haltes aan de rand van de wijk.


Bedrijfsobjecten in Hof Van Delft

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms