Plaspoelpolder

De Plaspoelpolder in Rijswijk is een uitstekend bereikbaar businesspark in het hart van de randstad. Het businesspark omvat zes decennia aan bedrijvigheid en heeft zich organisch ontwikkeld tot het grootste en meest veelzijdige businesspark van de regio Haaglanden. De Plaspoelpolder is met 15.000 werknemers en bijna 400 bedrijven een echte banenmotor in de regio.

Het gebied werd grotendeels ontwikkeld in de jaren zestig en zeventig en was een van de eerste grote bedrijventerreinen in zijn soort. Oorspronkelijk gericht op industrie, later is dit geleidelijk verschoven richting kantoren en midden- en kleinbedrijf. Shell en het Europees Octrooibureau behoren tot de eerste generatie bedrijven in het gebied. Later zijn daar vele andere lokale, regionale en internationale bedrijven en instellingen bijgekomen.

Verschillende delen van de Plaspoelpolder zijn inmiddels herontwikkeld of staan in de planning om herontwikkeld te worden. Het stationsgebied is volledig vernieuwd en heeft een uiterst moderne uitstraling gekregen. Het havengebied bij de landtong wordt op dit moment herontwikkeld met nieuwe flexibele duurzame bedrijfsunits, een horecafaciliteit en een commerciële jachthaven. Het Europees Octrooibureau start in 2014 met de bouw van een nieuw duurzaam hoofdkantoor op de plek van het huidige kantoor. De ontsluiting van de Plaspoelpolder is de laatste jaren volledig vernieuwd met een eigen op- en afrit van de A4. Voor de komende jaren staan er verschillende transities op de rol, voornamelijk initatieven vanuit de markt.

De gemeente werkt actief samen met bedrijven en eigenaren om weinig kansrijke kantoorpanden een tweede leven te geven. Vervangende functies waaraan wordt gewerkt zijn oa short stay, studentenhuisvesting en multifunctionele ondernemershuizen. De gemeente heeft in 2012 een nieuwe gebiedsaanpak geïnitieerd welke bestaat uit het toevoegen van nieuwe functies zoals horeca en medische voorzieningen, een intensieve samenwerking met de markt, strategisch accountmanagement en actieve gebiedscommunicatie.

Keurmerk Veilig Ondernemen

In Rijswijk hechten we er veel belang aan dat ondernemers veilig en prettig kunnen ondernemen. Iedere twee jaar worden de Rijswijkse werklocaties dan ook gekeurd op veiligheid en netheid door certificeringsinstituut KIWA.

De Plaspoelpolder is net als de andere Rijswijkse kantoor- en bedrijvenparken gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Het belangrijkste element van het keurmerk en de daarop verleende certificering, is samenwerking tussen politie, brandweer, gemeente en het bedrijfsleven, die een basis vormt om de Plaspoelpolder schoon, netjes en veilig te houden. Er wordt gezamenlijk gesignaleerd en aandachtspunten worden samen opgelost.

Aanmelden voor de collectieve beveiliging kan via de Collectieve Beveiliging Bedrijven Rijswijk (CBBR). De deelname kan geheel dan wel gedeeltelijk worden terugverdiend door de korting op verzekeringspremies vanwege het KVO Keurmerk. Meer info over aanmelding en kortingen op premies te verkrijgen via de CBBR. cbbr@planet.nl.

kijk op: plaspoelpolder.nl

Huizen in Plaspoelpolder

Momenteel geen woningen beschikbaar in deze wijk.


Bedrijfsobjecten in Plaspoelpolder

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms