Delfgauw-Ruyven

Ruyven is een bedrijventerrein van 50 ha en een recreatiegebied vernoemd naar een vroegere woonkern. Het bedrijvenpark op het grondgebied van Pijnacker-Nootdorp is in 1997 geopend en bedoeld voor bedrijven in de sectoren distributie, transport, groothandel, bouw en industrie. Er zijn hier onder andere gevestigd: een groot distributiecentrum van Albert Heijn, Vacuvin, autodealers en een tankstation met wasstraat.

Het terrein ligt in Delfgauw aan de N470 en vlakbij de afslag Delft-Zuid/Ruyven van de A13.

Parkmanagement

Het bedrijvenpark Ruyven is het eerste bedrijventerrein binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp waar parkmanagement geïmplementeerd is. De gemeente heeft in 2004 hiertoe het initiatief genomen, dat uiteindelijk door de in 2006 opgerichte Coöperatie Bedrijvenpark Ruyven u.a. volledig is overgenomen. Parkmanagement wordt toegepast om een hoogwaardig kwaliteitsniveau en de vastgoedwaarde van het bedrijvenpark Ruyven te behouden en te verbeteren. Het bestuur van de coöperatie wordt gevormd door een vertegenwoordiging vanuit de ondernemers en gebouweigenaren. Momenteel nemen 26 van de in totaal 30 ondernemers op Ruyven op vrijwillige basis deel aan de coöperatie.

Kwaliteitswaarborg

Door het parkmanagement uit te besteden aan één professionele organisatie hebben zowel de vastgoedeigenaren, de ondernemers, als ook de lokale overheid één vast aanspreekpunt en kan men zich daardoor primair blijven richten op de eigen core-business. Gezamenlijk is een verplicht basispakket parkmanagement opgesteld, waarin de parkmanagementorganisatie, collectieve beveiliging en de collectieve bewegwijzering zijn geregeld.

Met parkmanagement wordt:

  • een hoogwaardige kwaliteit van de bedrijfsomgeving bewerkstelligd
  • de vastgoedwaarde behouden en zelfs verbeterd
  • een veilig ondernemersklimaat met aandacht voor het milieu gecreëerd
  • prijsvoordeel gecreëerd door collectieve inkoop van diensten
  • het imago versterkt en is er blijvende aandacht voor de bereikbaarheid

In nauwe samenwerking met de ondernemers wordt - op basis van behoefte en financiële haalbaarheid - het collectieve dienstenpakket uitgebreid.

Kijk voor meer info op: http://www.ruyven.nl/

Het gelijknamige recreatiegebied ligt ten zuiden van het bedrijventerrein, nabij Verzorgingsplaats Ruyven.

Geschiedenis

Ruyven was onder het Ancien Regime een heerlijkheid. In de Bataafse tijd van 1798 tot 1811 werd het een gemeente, die op 1 januari 1812 werd opgeheven; het grondgebied werd toegevoegd aan dat van de gemeente Pijnacker.

Op 1 april 1817 werd deze toevoeging ongedaan gemaakt en werd Ruiven opnieuw een zelfstandige gemeente. Op 1 januari 1846 werd de gemeente opgeheven; het grondgebied werd toegevoegd aan dat van de gemeente Pijnacker.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms