Voorhof

Voorhof is een dichtbevolkte ‘flatwijk’ gelegen tussen een aantal uitvalswegen. In totaal zijn er bijna 7.000 woonruimten in de wijk. Nergens anders in Delft staan er meer woonruimten per km2. Het is gebouwd volgens de principes van ‘moderne stedenbouw’. Kenmerkend hiervoor zijn een ruime opzet met veel groen (hoven), functiescheiding (van wonen, werken, voorzieningen en infrastructuur) en variaties van hoog-, middelhoog en laagbouwwoningen.

Er wonen ruim 12.500 inwoners. De bevolkingsdichtheid is (mede door de vele flats) zeer hoog: met 9.800 inwoners per km2 is het ruim twee keer zoveel als het gemiddelde van Delft. Voorhof is door de vele culturen die er wonen een levendige en kleurrijke wijk. Voorhof heeft een goed winkelaanbod met name door de aanwezigheid van het winkelcentrum In de Hoven wat , momenteel geheel vernieuwd wordt. Elke dinsdag vindt op het parkeerterrein van de Hovenpassage een warenmarkt plaats.

Door haar gunstige ligging nabij de Westlandseweg, Provincialeweg en Kruithuisweg is de ontsluiting van de wijk goed. Naast een goede busverbinding kunnen bewoners ook gebruik maken van tramlijn 1 en 19 naar de binnenstad van Delft, Den Haag, Scheveningen en Leidschendam.

Er zijn veel appartementen, maar ook drive-in woningen en goedkopere jaren 70 eengezinswoningen

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms