Buitenhof

Buitenhof is een typisch jaren ’60 en ’70 uitbreidingswijk met veel hoogbouwflats. Het is een echte woonwijk met brede toegangsroutes, veel groen en water. Tussen de hoogbouw zijn er ook vrijstaande luxueuze eengezinswoningen te vinden. In totaal zijn er bijna 7.200 woonruimten in de wijk. Buitenhof telt een groot aantal huurwoningen (80%). Bijna alle huurwoningen in de wijk zijn eigendom van de woningcorporaties (sociale huurwoningen). Het meest voorkomende woningtype is de flatwoning.

Sterke kanten van de wijk zijn onder andere de ruime opzet, de groene woonomgeving en het fietsroutenetwerk. De bevolkingssamenstelling is zeer divers in de wijk. Door de vele culturen die er wonen is Buitenhof ook een kleurrijke wijk. Dit maakt de buurt levendig en uniek. Er wonen 14.000 mensen in de wijk; 33 % is jonger dan 24 jaar.

Buitenhof is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Tramlijnen 1 en 19 die over de Buitenhofdreef rijden, zorgen voor een goede verbinding met het centrum, Den Haag, Scheveningen en Leidschendam. Tevens rijden er bussen door de wijk.

 

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms