Gist / DSM

Gist DSM gebied en voorheen locatie van de beroemde Calve pindakaas fabriek. De gistfabriek heeft een grote impact gehad op de stad Delft en is nog steeds een grote werkgever in de stad.

DSM Delft is het centrum voor biotechnologie van DSM. Ze werken met hernieuwbare materialen en micro-organismen zoals gisten, bacteriën en enzymen, om nieuwe en duurzame productieprocessen te ontwikkelen. Van oudsher worden er in Delft gist en gistextracten geproduceerd. Die worden gebruikt als smaakstoffen in bijvoorbeeld soepen en sauzen. In de laboratoria worden met behulp van enzymen allerlei nieuwe producten ontwikkeld, zoals zoutvervangers en rijsmiddelen voor brood. In de proefbakkerij en kaasmakerij worden die producten verder getest, en vervolgens door de smaakpanels op smaak beoordeeld. Als de smaak goed bevonden is, gaat het als halffabrikaat naar een eindproducent die het in zijn producten verwerkt.

Het terrein wordt ontwikkeld tot een biotechnologiepark onder de naam Biotech Campus Delft, in samenwerking met TU Delft. Naast DSM en de huidige partners kunnen andere bedrijven en kennisinstituten in biotechnologie zich komen vestigen op het terrein. Daarvoor zijn infrastructuur, vergunningen en verschillende faciliteiten zoals afvalwaterzuivering en stoomopwekking beschikbaar.
Zie ook www.biotechcampusdelft.nl.

Het Calve terrein is een ontwikkel lokatie.

Huizen in Gist Dsm

Momenteel geen woningen beschikbaar in deze wijk.


Bedrijfsobjecten in Gist Dsm

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms