Industrieterrein Schieweg

Het grootste bedrijventerrein van Delft, waar wonen en werken samengaan. De Makro is hier onder andere gevestigd naast vel showrooms en andere industriële bedrijven.

Ondernemers, ontwikkelaars en de gemeente transformeren Schieoevers van een bedrijfsterrein naar een plek waar wonen en werken samen gaan. Dit staat in de gebiedsvisie Schieoevers 2030. Met zo’n 120 hectare is Schieoevers het grootste bedrijventerrein van Delft. Het gebied ligt aan het water en vlakbij twee belangrijke snelwegen, station Delft-Zuid en de historische binnenstad.Innovatief

De plannen worden afgestemd op toekomstige vernieuwingen in de omgeving, zoals Spoorzone, het stationsgebied Delft-Zuid, TU Delft en Technopolis. Met een functie als proeftuin voor innovatief combineren van wonen en werken wordt Schieoevers-Noord omgevormd van een traditioneel bedrijventerrein naar een woon-werkgebied voor nieuwe kennisintensieve en creatieve ondernemers. De centrale ligging van het gebied, nieuwe doorgaande routes en de nieuwe bedrijvigheid zorgen ervoor dat een levendig en dynamisch gebied ontstaat.Zichtbaar

Eén project in uitvoering is de kabelfabriek, een oude fabriek die nu al door pioniers wordt gebruikt als werkruimte. Een andere zichtbare transformatie in de Schieoevers is de nieuwe functie van de oude gelatinefabriek. Deze wordt met de naam Lijm en Cultuur gebruikt door toneel- en theatergroepen, musici, fotografen, cineasten en amateur-groepen. Het terrein is ingericht als evenemententerrein.Schieoevers-Zuid.

De functie van bedrijventerrein ‘pur sang’ wordt bekleed door Schieoevers-Zuid / Schieweg. Het aantal arbeidsplaatsen moet daar toenemen van 40 naar 70 plaatsten per hectare. Door de ruimte efficiënter in te richten met bijvoorbeeld dubbel gebruik of meer lagen wordt het gebied geïntensiveerd. Tegelijkertijd moet de omgeving aantrekkelijk blijven. Daarvoor wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van de openbare ruimte.

Huizen in Industrieterrein Schieweg

Momenteel geen woningen beschikbaar in deze wijk.


Bedrijfsobjecten in Industrieterrein Schieweg

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms