Recreatiegebied Delftse Hout

De Delftse Hout is een stadsdeel in het noordwesten van Delft. Het bestaat hoofdzakelijk uit een recreatieplas, bos en ander groen. Ook is hier Arboretum-Heempark Delft gevestigd.

De plas is ontstaan in de jaren 60 door afgraving van zand ten behoeve van de aanleg van enkele nieuwe woonwijken in de omgeving. Bij het water ligt nu het recreatiegebied Delftse Hout met onder andere een hertenkamp, een kinderboerderij met waterspeelplaats, een strand en een camping.

Het gebied grenst in het westen aan de A13, voor de Delftse Hout tussen de afslagen 8 en 9, en in het oosten aan de Dobbeplas, die bij Nootdorp hoort. Overblijfselen van een veengebied, de Nootdorpse Plassen, liggen ten noorden van de Delftse Hout en zijn bereikbaar door het oversteken van de Tweemolentjesvaart. De Delftse Hout is een uitloper van de provinciale ecologische hoofdstructuur.

www.delftsehout.nl

Huizen in Recreatiegebied Delftse Hout

Momenteel geen woningen beschikbaar in deze wijk.


In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms