Rijswijk buiten

Rijswijk Buiten is een wijk in ontwikkeling tussen Rijswijk en Delft in, voorheen een kassengebied.
Meer info via: http://www.rijswijkbuiten.nl/

Deelplan Sion is het eerste deelplan waar we zijn gestart met de ontwikkeling van RijswijkBuiten. Sion kenmerkt zich door zijn geschiedenis van het kloostercomplex en met name de daarop volgende buitenplaats. Hoewel vrijwel alle vroege bebouwing is verdwenen herinneren nog enkele bouwwerken, watergangen en verkaveling aan de rijke historie van dit gebied. Deze cultuurhistorische elementen zijn unieke aanknopingspunten geweest voor het stedenbouwkundig ontwerp van Sion, maar ook voor het meegeven van specifieke identiteiten van deelwijken en buurten. Kenmerkend voor de buitenplaats zijn bijvoorbeeld de siertuinen veelal uitgevoerd met hagen. Men name deze hagen vormen een belangrijke basis in het openbaar gebied van het nieuwe Sion. Maar u vindt er ook groene woonpaden terug waar de auto zogezegd te gast is. En waar vindt u tegenwoordig nog fruitbomen terug langs de wandelpaden? Jawel, in RijswijkBuiten!

Een belangrijk historisch element in Sion is ook de voormalige glastuinbouw. Dit zult u op een andere wijze terugvinden in Sion. Op deze manier wordt wederom een knipoog gemaakt naar het meest recente verleden van het gebied.

Het tweede deelgebied waarmee we in RijswijkBuiten aan de slag gaan is ’t Haantje. Gelegen naast Sion en aan de voet van het Wilhelminapark. En dit prachtige groene park vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp voor ’t Haantje; de gezamenlijke tuin voor de bewoners van ’t Haantje. Niet zomaar een tuin, maar één van maar liefst 150 hectare groot!

Wonen langs lange lanenWe noemen het park niet voor niets de tuin van ’t Haantje: diverse lanen met woningen vormen het verlengde van het park. Langs lange lanen staat straks een divers aanbod aan eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, als ook vrijstaande woningen. Uiteraard met een eigen ruime tuin waarvan u kunt genieten. De architectuur zal een ander uiterlijk krijgen dan u tot nu toe heeft gezien in Sion. Zodoende krijgt ieder deelgebied zijn eigen karakter. Uiteraard kunt u een zeer gevarieerd aanbod verwachten in diverse prijsklassen, zowel koop als huur en met diverse keuzemogelijkheden. Ook het parkeren zal net als in Sion in zogenaamde parkeerhoven worden geregeld, waardoor ook hier de kleine straatjes autoluw worden.

Aan de rand van het woongebied en het park komen diverse kleinschalige appartementencomplexen. Op deze manier omarmt de woonwijk ’t Haantje het Wilhelminapark!

RijswijkBuiten ligt ‘buiten’, maar wel op nabije afstand van het centrum van Rijswijk, Delft, maar ook Den Haag en zelfs Rotterdam. Vijf minuten op de fiets en winkelcentrum In de Bogaard is binnen bereik. Het oude centrum van Rijswijk ligt een stukje verder. Maar ook het historische centrum van Delft ligt om de hoek.

De snelwegen A4 en A13 zijn via de ontsluitingswegen ook maar een paar autominuten weg. En dat niet alleen ook het openbaar vervoer kunt u verwachten in RijswijkBuiten. Op dit moment kunt u alleen nog gebruik maken van bv tram 17 die stopt in Hoekpolder in Rijswijk, als ook de bus die daar stopt. Echter we gaan er vanuit, dat binnen een aantal jaren ook de bus in RijswijkBuiten zal stoppen.

Huizen in Rijswijk Buiten

Momenteel geen woningen beschikbaar in deze wijk.


Bedrijfsobjecten in Rijswijk Buiten

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms