Tanthof oost

Tanthof is gebouwd vanaf eind jaren ’70 als ruim opgezette wijk met veel laagbouw en groen. De wijk is door de weg Abtswoude gesplitst in oost en west. Tanthof is te omschrijven als ‘gezinswijk’. Er wonen veel jonge gezinnen met kinderen. De voorzieningen zijn hierop ingericht. De meeste kinderen gaan in hun eigen wijk naar school en bewoners vinden het de meest kindvriendelijke wijk van Delft. In totaal wonen er rond de 15.000 mensen in de wijk. De prognose voor de toekomst is een lichte daling in aantal aangezien de kinderen het ouderlijk huis zullen verlaten. 

In de wijk zijn ongeveer 6.900 woonruimten te vinden. Karakteristiek voor Tanthof is het hoge percentage koopwoningen: bijna de helft. Tanthof is via de Kruithuisweg, die een directe verbinding vormt met de snelwegen A13 en A4, extern goed bereikbaar voor het autoverkeer. Als gevolg van de ruimtelijke opzet van Tanthof, zijn er slechts twee wijkontsluitingswegen. In Tanthof-West rijden tramlijnen 1 en 19, die de wijk verbindt met het centrum, Den Haag, Scheveningen en Leidschendam. In Tanthof-Oost bevindt zich treinstation Delft Zuid, aan het drukke traject tussen Den Haag en Rotterdam. Tevens rijden er bussen door beiden wijken. Tanthof is een woonwijk met weinig doorgaand verkeer en veel voet- en fietspaden.

Tanthof is de wijk van Delft met het minste aantal aangiften per bewoner. Bijna 90 % van de bewoners van de wijk voelt zich veilig.


Bedrijfsobjecten in Tanthof Oost

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms