Universiteit

De TU Delft een begrip wereldwijd als een kenniscentrum en een magneet voor studenten van over de hele wereld. Voor Delft van groot belang. Totaal bijna 30.000 studenten !

Geschiedenis

Oprichting1rightarrow blue.svg Zie Koninklijke Akademie te Delft voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De universiteit is voortgekomen uit de Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs zoo voor 's lands dienst als voor de nijverheid en van kweekelingen voor den handel, die op 8 januari 1842 werd gesticht, met steun van koning Willem II. De eerste directeur en grondlegger was Antoine Lipkens. Kort na de oprichting kreeg de academie haar eerste huisvesting aan de Oude Delft 95.[2]Universitaire status

Op 2 mei 1863 werd het technisch onderwijs in Nederland wettelijk gereglementeerd, en daarbij gebracht in de sfeer van het middelbaar onderwijs. Bij Koninklijk Besluit werd het jaar daarop, op 20 juni 1864 de Koninklijke Akademie opgeheven, en werd Delft aangewezen als plaats voor de vestiging van een Polytechnische School. De naam Technische Hoogeschool van Delft deed zijn intrede bij de wet van 22 mei 1905. Het academisch niveau van de opleiding werd daarmee erkend, en de Hoogeschool kreeg de status van universiteit. Ook het promotierecht werd daarmee ingevoerd. Het aantal studenten in die tijd lag rond de 450. Rechtspersoonlijkheid kreeg de Hogeschool bij de wet van 7 juni 1956. Tenslotte werd wettelijk geregeld dat de naam Technische Hogeschool Delft per 1 september 1986 zou worden veranderd in Technische Universiteit Delft, om verwarring met hoger beroepsonderwijs-instellingen te voorkomen die zich hogeschool gingen noemen.

Faculteiten

Bouwkunde (BK)

Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG)

Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)

Industrieel Ontwerpen (IO)

Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR)

Techniek, Bestuur en Management (TBM)

Technische Natuurwetenschappen (TNW)

Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE)

Huizen in Universiteit

Momenteel geen woningen beschikbaar in deze wijk.


In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms