Voordijkshoorn / Rodekruisbuurt

Voordijkshoorn is een ruim opgezette wijk met veel groen. De wijk is in diverse periodes na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Het aantal woningen is in de afgelopen 15 jaar sterk gegroeid door nieuwbouw. Vandaag de dag zijn er 4.000 woonruimten in de wijk. 40% hiervan is eigendom van de bewoners zelf. Voordijkshoorn bestaat voornamelijk uit flats en eengezinswoningen.

Er wonen rond de 9.000 mensen in de wijk. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is 37 jaar. Er wonen veel gezinnen met kinderen in de wijk. Mede door de vele speelgelegenheden is de wijk een van de meest kindvriendelijke wijken van Delft.

Door de gunstige ligging aan de Provinciale weg is er een snelle verbinding met het Westland, Rijswijk/Den Haag, Delft Zuid en de snelweg naar Amsterdam en Rotterdam. Tevens ligt het centrum van Delft(en het centraal station) op 10 minuten en winkelcentrum In de Bogaard (Rijswijk) op 15 minuten fietsen. Er rijdt ook een bus, die voor een snelle verbinding naar de binnenstad en het station zorgt.

Het totaal aantal aangiften in Voordijkshoorn is het laagst van alle Delftse wijken. Opgemerkt moet worden dat Voordijkshoorn de minst bevolkte wijk is van Delft. Wanneer er gekeken wordt naar het aantal aangiften in combinatie met het aantal inwoners staat Voordijkshoorn op de tweede plaats. Alleen de wijk Tanthof heeft minder aangiften per inwoner. De bewoners van de wijk voelen zich bovengemiddeld veilig. Met 88% ligt dit gemiddelde 4% boven het gemiddelde van Delft.

Huizen in Voordijkshoorn Rodekruisbuurt

Momenteel geen woningen beschikbaar in deze wijk.


Bedrijfsobjecten in Voordijkshoorn Rodekruisbuurt

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms