Waterwijck

Schoemaker Plantage is groen wonen in de stad

Een gloednieuw huis met tuin en een stadspark voor de deur. Aantrekkelijk? Maak kennis met Schoemaker Plantage. Hier woon je in alle rust op 10 minuten fietsafstand van hartje Delft!

Veel verschillende huizen verdeeld over twee buurtjes

Op de oude TNO-locatie tegenover de Technische Universiteit van Delft komt een compleet nieuwe woonbuurt met een park en zo’n 800 tot 900 nieuwbouwhuizen. Die huizen bouwen we gefaseerd, zodat de Schoemaker Plantage op natuurlijke wijze kan groeien. Hier voelt binnen als buiten. Vanaf dag één!

Architectuur

Met het ontwerp heeft de architect een hedendaagse vertaling van de Delftse School gemaakt. Wij bestempelen dit als de ‘Nieuwe Delftse School’. De Schoemaker Plantage voelt als een binnenstad én een tuindorp.

Het gras is echt groener in Schoemaker Plantage

Hoe het park wordt dat weten we nog niet precies. In eerste instantie wordt de invulling bepaald door tijdelijke initiatieven. Denk hierbij aan natuurlijke speelplaatsen, pluktuinen en moestuinen. Later gaan we de definitieve invulling bepalen. Bij voorkeur samen met jou. Zeker is dat je hier straks kunt spelen, ontspannen en sporten. Een park voor iedereen.

Deze autoluwe, groene wijk ligt ideaal

Het voormalige TNO terrein aan de Schoemakerstraat wordt de komende jaren getransformeerd naar de prachtige, nieuwe woonbuurt 'Professor Schoemaker Plantage'. Iedereen die op zoek is naar een woning met een tuin en veel groen in de buurt, vindt hier ongetwijfeld een heerlijk thuis.

De Professor Schoemaker Plantage ligt naast de TU Campus. Het woongebied verrijst op het voormalige TNO-terrein tussen de Schoemakerstraat en de doorgaande groene, ecologische zone langs de A13. Aan de noordzijde sluit de wijk aan op de Professorenbuurt en de Professor Evertslaan.

De locatie wordt gekenmerkt door de prachtige, groene randen die het plangebied als het ware inbedden in een groen landschap. De nieuwe groen- en waterstructuur en de nieuwe wandel- en fietsroutes sluiten naadloos aan op de aanwezige structuren en verbindingen van de stad Delft, waardoor u met 10 minuten fietsen in hartje Delft bent. De parkeerplaatsen voor bewoners zijn grotendeels geclusterd in binnenhoven en onder woondekken. Hierdoor behoudt de Professor Schoemaker Plantage haar groene uitstraling en is de wijk heerlijk autoluw. Wat een fijne plek om te wonen én op te groeien, hier kun je veilig op avontuur.

Huizen in Waterwijck

Momenteel geen woningen beschikbaar in deze wijk.


Bedrijfsobjecten in Waterwijck

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms