Westlandhof

Buurt omsloten door Westlandseweg, Buitenwatersloot en Provincialeweg. Op dit terrein stond sedert 1964 het Oude en Nieuwe Gasthuis, dat in 1984 fuseerde met Bethelziekenhuis en Sint-Hippolytusziekenhuis tot Het Reinier de Graaf Gasthuis. De gebouwen kwamen toen leeg te staan. Een deel van het gebouw is omgebouwd tot woningen, op de rest van het terrein is een aantal straten aangelegd.

De buurtnaam Westlandhof is ontleend aan de Westlandseweg, die er aan twee zijden de begrenzing van vormt. Naar aanleiding daarvan was het eerste plan de straten naar dorpen in het Westland te noemen. Aangezien de raad er echter naar streefde meer straten naar vrouwen te noemen, is voor deze buurt als thema 'vrouwen van betekenis', zowel landelijk als plaatselijk, gekozen. Op 17 december 1987 werden de politici Gerda Brautigam, Marga Klompé en Haya van Someren en tevens de stichtster van Koningsveld, vrouwe Ricardis, vernoemd. Op 28 januari 1988 volgden de eerste vrouwelijke leden van de Delftse gemeenteraad Marie Bes, Toos Post en Antonia Veer, en verder Mienette Storm, Mina Kruseman en Aletta Jacobs.

Tegenwoordig de plek voor eengezinswoningen en ook appartementen. Kleinschalig bedrijfsactiviteiten o.a. Bacinol 3, Centwerk, kinderdagverblijf en motorwinkel. Een rustige buurt om te wonen.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms