Wippolder

Wippolder is qua oppervlakte de grootste wijk van Delft, maar heeft relatief gezien weinig inwoners. Dit komt voornamelijk door de landelijke gebieden Ruiven en Schieweg. De bebouwing van Wippolder is zeer divers. Een groot deel bestaat uit gebouwen van de Technische Universiteit Delft (TU) en bedrijven. Wippolder ligt aan het zuidwesten van Delft. Aan de noordkant van de wijk bevinden zich de woonwijken. De meeste woonwijken zijn vooroorlogs, maar er is ook nieuwbouw. De vooroorlogse woonwijken kenmerken zich door de gesloten bouwblokken. De Professor Telderslaan en het gebeid ten zuiden daarvan zijn naoorlogs. Hier staan vooral appartementen gebouwen in een open groene ruimte. Langs de A13 zijn in de jaren ’70 en ’80 kantoren ontwikkeld. Het grootste gedeelte van de wijk is zeer groen. In het gebied van de TU is naast de onderwijsvoorzieningen veel ruimte voor sport, openbaar groen en parkeren.

In totaal wonen er rond de 11.000 mensen in Wippolder. De bevolkingsopbouw wordt beïnvloed door de aanwezigheid van de TU; er wonen relatief veel mannen, veel twintigers en weinig kinderen.

De bereikbaarheid van Wippolder met de auto is zeer goed. De wijk wordt doorkruist door diverse gebieds- en wijkontsluitingswegen. De snelweg A13 is nabij gelegen. Er zijn meerdere fietsroutes naar het centrum van Delft. Door de wijk rijden enkele stadbussen; een naar Emerald en bedrijventerrein Ruiven en een door de TU wijk naar het bedrijventerrein Schieweg en Rotterdam. Ze zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een tramlijn door de TU wijk.

 


Bedrijfsobjecten in Wippolder

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms