Oude Delft 40

2611 CD, Delft ( situated in the Binnenstad Neighbourhood )


Description

Grachtenpand met 2 huisnummers, gasten huis in de tuin, 325m2 woonoppervlakte, grote achtertuin, dakterras van 50m2, ruime bruikbare kelder en geschikt voor dubbele bewoning. De mogelijkheden van dit ruime pand komen we niet vaak tegen, want naast ruimte binnen is er ook veel ruimte buiten in de fraaie tuin en op het grote dakterras.

Dit pand bestaat in feite uit 2 ruime woningen en een gastenhuis en is geschikt voor praktijk/kantoor/atelier aan huis, uw ouders aan huis of gewoon heel erg ruim wonen.

Dit 10 kamer tellende gemeentelijk monument beschikt over een heerlijke stadstuin en een fraai en ruim dakterras met een waanzinnig uitzicht over Delft! Verder heeft dit pand de enige voortuin aan de Oude Delft.

Het is door de gemeente benoemd tot een monument “cultuur-historische waarde” (geciteerd uit Gemeentelijk document), vanwege de “traditionalistische architectuur omstreeks 1900 met invloeden van de Jugendstil” ene het enige pand met “een keldertoegang met schuin geplaatst kelderluik”.

Gelegen aan de mooiste gracht van Delft op korte afstand van het station, tram, bus en taxi’s alsmede op loopafstand van restaurants, museums, bioscoop, theater, parkeergarage, en andere winkels, apotheken, enz.

Feitelijk betreft het hier een benedenwoning en een dubbele bovenwoning welke zijn samengevoegd maar wel nog beschikken over eigen aansluitingen en CV-ketels. Het pand, voornamelijk in gebruik als woonruimte, heeft een gemeentelijke vergunning voor multifunctioneel gebruik met daarnaast een vergunning voor het dakterras en de serre in de achtertuin. De onderste woonlaag, inclusief gewelvenkelder, B&B en serre in de achtertuin is verhuurd geweest als vergaderlocatie.

Begane grond:
Dubbele entree, naar respectievelijk onderste woonlaag en trapopgang naar de 1e en 2e verdieping.
De begane grond heeft een ruime hal voorzien van berging en toilet/douche combinatie. Aan de straatzijde gelegen woonkamer met openslaande antieke glas in lood deuren, met toegang tot de achtergelegen royale eetkamer. Het plafond van beide kamers is recentelijk aangepast.

In alle kamers en in de gang na de keuken zijn verlichtingen aangebracht voor de presentatie van schilderijen, en verder heeft de gang na de keuken een automatische verlichting die aangaat zodra iemand passeert.

Aan de achterzijde gelegen gang en dichte keuken met inbouwapparatuur, en heeft verder een schouw met antieke betegeling, terwijl de rest van de keuken is verfraaid met tegels met Delftse motieven.

Van hieruit er toegang tot twee prachtige gewelvenkelders. Vanuit de keuken is er verder toegang naar de heerlijke stadstuin, op het oosten gelegen, middels overdekte corridor, en verder naar een serre in de tuin. Deze serre is gebouwd boven een aparte slaapkamer en De aparte slaapkamer is in de loop van de jaren verbouwd en heeft nu een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Ook de serre is verbouwd en is nu afgesloten met openslaande deuren en ramen en een elektrische verwarming.

Kelder:
Het betreft hier 2 grote kelderruimtes met gewelven, deze zijn het oudste deel van het huis en zijn multifunctioneel inzetbaar. De voorkelder heeft directe toegang tot de straat. De laatste karakteristiek werd genoemd als een van de redenen dat het pand is beschouwd als gemeentelijk monument.

1e verdieping:
Ruime overloop met toilet en bergruimte (die met behulp van bestaande aansluitingen ook kan worden gebruikt als douche), tevens trapopgang naar de 2e verdieping. Kleine (kantoor/slaap) kamer aan de grachtzijde gelegen. Heerlijke ruime woonkamer met grote raampartijen, fraaie schouw met gashaard en oorspronkelijk ornamenten plafond, dat dateert uit de 19e eeuw en dat recentelijk is gerestaureerd door in Delft bekende stukadoor, en verder schuifdeuren, die de woonkamer verbinden met de achtergelegen eetkamer met vaste kasten, een schouw en een aanzicht op de tuin en serre. Aan de achterzijde gelegen dichte keuken is voorzien van inbouwapparatuur.

2e verdieping:
Overloop met kastruimte, toilet en trap naar het dakterras. Aan de voorzijde bevinden zich op deze verdieping 2 slaapkamers, in het midden een 3e slaapkamer en aan de achterzijde van het pand ligt de 4e slaapkamer. Het ornamenten plafond in de slaapkamer dat dateert uit de 19e eeuw en is recentelijk is gerestaureerd door een in Delft bekende stukadoor. Deze woonlaag e beschikt tevens over een badkamer voorzien van ligbad en wastafel. Verder heeft deze extra kamer aan de achterzijde keukenfaciliteiten, inclusief aanrecht en keukenkastjes en vaatwasser, waardoor deze als complete en onafhankelijke woonruimte kan worden gebruikt.

Een verdieping hoger is een heerlijk ruim dakterras (circa 50 m2) met de hele dag zon en een fraai uitzicht over de prachtige binnenstad. Het dakterras is toegankelijk via een lichtkoepel, die recentelijk door de huidige bewoners is geïnstalleerd en daar meer licht verschaft voor de overloop en trapgang met naar het dakterras

Bijzonderheden:
- Gemeentelijk monument.
- Bouwjaar 1860.
- Multifunctioneel grachtenpand.
- Heerlijke stadstuin en fraai dakterras.
- Feitelijk betreft het een benedenwoning met afzonderlijke bovenwoning, elk met eigen aansluitingen en CV-installatie.
- Serre in de tuin met slaapkamer, badkamer en toilet.
- In het gehele pand zijn muurrails aangebracht voor het ophangen van schilderijen en dergelijke, zonder data de muren hoeven te worden aangetast door gaten te boren.
- Voorzien van een werkende alarminstallatie.

Interesse in dit huis? Schakel dan direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw lokale NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belangen en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Details

Transaction

Price
€ 1.480.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
In consultation

Surface and volume

Living surface
277m²
Other surface
52m²
Volume
1.203m³

Build

House type
Canal house, Terraced house
Build type
Existing
Build year
1860
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monument, Protected town view

Layout

Rooms
10
Bedrooms
6
Number of floors
5

Energy

Energy label
F
Isolation
Partial insulated glazing
Hot water
Central heating

Exterior areas

Location
On the waterfront, In town center, In residental area
Garden
Backyard, Terrace
Backyard
East, 41m², 431×942cm

Garage

Type
Parking permit

Points of intrest

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Travel time
Points of interest

Calculate your travel time

Choose your transportation
Maximum travel time
10 min.
20 min.
30 min.
Show results

Points of interest

Indicate which points of interest you want to show on the map.

Choose your points of interest
School
Doctor
Pharmacy
Restaurant
Gym
Transportation
Supermarket
Hospital
Church
Dentist
Cinema
Barber
Show results

Floor plans

Oude Delft 40, Delft plattegrond-0
Oude Delft 40, Delft plattegrond-1
Oude Delft 40, Delft plattegrond-2
Oude Delft 40, Delft plattegrond-3
Oude Delft 40, Delft plattegrond-4
Oude Delft 40, Delft plattegrond-5
  

Contact us for a viewing

Fill in the form below and we will contact you as soon as possible.

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Unfortunately we can not conclusively determine whether you are a human or an automated bot/spammer. Hence, we are unable to submit the form. Please retry or contact the real estate agent directly via email.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Do you want to schedule a tour?

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Rather call?

We are available on business days between 9:00 and 17:30 on
015 - 213 51 39.

Related houses