Delfgauw

Delfgauw is een dorp in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het ligt tussen Delft en Pijnacker aan de N473 en de N470, en is grotendeels in de Noordpolder van Delfgauw gebouwd. Door de komst van de Vinex-locatie Emerald is Delfgauw van een paar honderd naar een paar duizend huizen gegroeid. Delfgauw maakte vroeger deel uit van de ambachtsheerlijkheid Vrijenban en later van de gemeente met dezelfde naam. Toen deze in 1921 werd opgeheven, werd Delfgauw aan de gemeente Pijnacker toegevoegd, die in 2002 fuseerde met de gemeente Nootdorp.

Het is rustige plek om te wonen en het naastgelegen recreatiegebied de Delftse Hout is een heerlijke plek om tot rust te komen. Er is veel groen in de buurt en de verbindingen zijn erg goed.

Delfgauw, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 14e eeuw, is door de bouw van de wijk Emerald ingrijpend veranderd. Het groene dorp midden in de polder groeide van 600 naar ruim 8.000 inwoners. Het oude centrum van Delfgauw vormt een interessant contrast met de moderne wijk Emerald. Delfgauw is omringd door veel natuur. U vindt er de Ackerdijkse plassen, het Bieslandse bos en de Delftse Hout. Aan de rand van de Delftse Hout en het Bieslandse Bos ligt de camping Uylenberg. De Delftse Hout is de thuisbasis van een kudde schapen, die dagelijks door het gebied trekt. Nergens anders in de Randstad kunt u zomaar een schaapskudde tegen het lijf lopen! Voor zo’n kleine kern heeft Delfgauw verrassend veel voorzieningen: een eigen overdekt winkelcentrum, een sporthal met een sportcafé, drie basisscholen, een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en een wooncomplex met huurwoningen voor 55+. De jeugd kan zich uitleven op een skatevoorziening.

Wijken in de kern Delfgauw

De volgende wijken vormen de kern Delfgauw: Oud-Delfgauw, Emerald, bedrijventerrein Ruyven en de buitengebieden Zuidpolder Delfgauw en Noordpolder Delfgauw.

voor meer informatie kijk ook op:

nl.wikipedia.org/wiki/Delfgauw

www.pijnacker-nootdorp.nl/wonen-en-leven/wijken/delfgauw


Bedrijfsobjecten in Delfgauw

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms