Vrijenban

Vrijenban is een zeer groene wijk gelegen tussen het centrum van Delft en het recreatiegebied de Delftse Hout waar veel sport- en recreatiemogelijkheden zijn. Het is een relatief oude wijk. Van alle woonruimten in Vrijenban dateert ruim eenderde van voor de Tweede Wereldoorlog. De wijk is zeer divers. Divers in het kader van de economische positie van bewoners, de waarde van de woningen en de schoolopleiding van de kinderen. Op buurtniveau zijn hier verschillen zichtbaar. Over het algemeen is vrijenban is een zeer gewilde wijk om te wonen. Dit komt mede door de geografische ligging. De wijk telt weinig winkelvoorzieningen maar met de Binnenstad naast de deur wordt dit niet als een gemis ervaren.

Vrijenban telt rond de 9.500 bewoners. Met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar zijn de bewoners de oudste van Delft. Deze hoge gemiddelde leeftijd wordt mede veroorzaakt door de aanwezigheid van een bejaardenhuis en het verpleeghuis de Bieslandhof. In totaal zijn er bijna 5.000 woonruimten; slechts iets meer dan een kwart is eigendom van de bewoners. De meest voorkomende woningtypes zijn de eengezinswoning en de flat.

Vanuit de wijk is de snelweg A13 eenvoudig te bereiken. Door het noorden van de wijk lopen tramlijnen 1 en 19 welke voor een goede verbinding zorgen naar Den Haag, Scheveningen en Leidschendam. In een aantal buurten van Vrijenban, welke tegen de binnenstad gelegen zijn, is het gereguleerd parkeren door middel van vergunningen.

 


Bedrijfsobjecten in Vrijenban

Momenteel geen bedrijfsobjecten beschikbaar in deze wijk.

In deze wijk (ver)kopen?

Maak een afspraak met Björnd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms